Welcome to South Korea

И така добре дошли в Северна Корея!
Територията, на която всичко е възможно!
Вчера всички медии гръмнаха с новината на публичният арест на кмета на община Младост г-жа Десислава Иванчева!

Нека се замислим над някои факти:

Десислава Иванчева и нейният заместник Биляна Петрова са заловени на едно от най-оживените кръстовища в столицата посред бял ден от маскирани с качулки!

Едно от многото видеа, илюстрирали случая

Едни от първите медии, които съобщават възторжено новината с подобаващи гръмки заглавия са с розовка украска – интересното е, че те буквално са чакали заедно със другарчетата си с качулките на гюме дето има една дума. Тоест говорим, че са били едва ли не сигурни, че ще има зрелище достойно за документиране.
Как и защо се е озовал там и бившият вече герберски депутат г-н Тодоров също можем да гадаем.

Според говорителят на община Младост Петър Кържилов по ръцете на г-жа Десислава Иванчева не са открити следи от мастило, въпреки че се твърди че парите са били белязани?!
Що така?!

Десислава Иванчева тръгва със служебният автомобил на общината,/ който се ползва не само от нея/ на среща с Кмета на София г-жа Фандъкова, за да коментират развитието на проекта за изграждане на парк на територията на общината. В автомобила напомняме, че пътуват още заместника и г-жа Биляна Петрова и още една жена, чието име засега не се споменава.  Пътьом г-жа Иванчева, понеже е практична решава да мине да си вземе подкупчето за днес, за да може вероятно да си напазари на връщане. Какво по-логично от това, нали?! Какво да се прави кмет, не кмет битовизма си ни чака! Пък и в МОЛ-а има намаления!

Бившият заместник кмет на Младост Никола Вапцаров днес заяви пред Нова Телевизия,че г-жа Иванчева многократно е бавила изрядни проекти на различни инвеститори, като ги е принуждавала да правят инвестиции в общината – да правят ремонти на градинки, да допринасят с нещо за общината, според думите му обаче той не знае да е взимала подкупи лично. Това изтъкна той е една от причините той да подаде оставка и да откаже да работи с нея.

Не че одобрявам и тази практика, но едно е незряло да опитваш да се правиш на управленец и да подобряваш условията в общината, съвсем друго е да си слагаш в джобчето, пардон … в багажничето на служебното возило.

Иначе двете жени не са били допускани да ползват тоалетна, припомням само, че те са седяли на оживено кръстовище в центъра повече от 4-5 часа!, Не им е давана вода – това твърди в интервю пред вестник „Дневник“ адвоката на Биляна Петрова  Адвоката на самата Десислава

Иванчева пък е бил допуснат до нея 4 часа по-късно, което оставям на вас дали и доколко е редно. В този ред на мисли днес пуснах кратки практични съвети от днес нататък излизайки от вкъщи да си носите непременно памперс, шише вода и слънцезащитен крем, защото не се знае, чия мотика сте настъпили и какво ще намерят у вас при необходимост!

На финала най-гнусното поне за мен в тази история е реакцията на голяма част от обществото, което вместо да се обезпокои за явното нарушение на човешките права на един български гражданин посред бял ден и пред милиони /благодарение на журналистите/ свидетели, започнаха да валят обвинения срещу г-жа Иванчева, че била тъпа, грозна, не ставала за кмет, не можела да управлява и нямала капацитет.

Питам се, защото няма смисъл да питам вас :
– От кога да си тъп е престъпление?!
Щото ако е така се сещам и за други, които можем да поарестуваме! Част от тях ежедневно са в НС, МС и Президенството на територията!
– Престъпление ли е да си грозен?!
Щото и от този вид пак могат да минат част от същите, пък и други може да се намерят, и на финала кой смята, че има право да дава тези квалификации?!
И на финала, компетентността на г-жа Иванчева като кмет може да бъде обсъдена, може да и бъде поискана оставката и като кмет, може да бъде направен нов избор и тн.
Аз изобщо не обсъждам този въпрос, определено сред кандидатурите за кмет на район Младост имаше много по-добри. На балотажа аз дадох като компромис гласа си за г-жа Иванчева, но тя така и не стана кмета, за който мечтаех. Въпреки това бих защитила всякак правата на всеки един човек, независимо от това дали той е красив или грозен, дали е умен или глупав, та дори и дали е компетентен или не!
Всеки български гражданин би било редно да има определени права!
И те трябва да са обвързани с нормалността, а не с цирка и зрелищата, които ни навират в очите, за да не питаме какво става с Инерком, какво става с пенсиите, какво става с тези, които по цял ден са в сградите около ЦУМ?!

Няколкото разумни въпроса кратко и ясно задава вестник Капитал!

И едно много добро интервю на Георги Кадиев!

Вероятно всички знаем техните отговори, но … пак ще си замълчим, защото този път не сме ние пред камерите!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s