А едно време какви Джендъри имаше, ееехеее ….

 

images

 

Как сте драги ми правилни и праведни Джендъри?
Как спахте?
Добре сте си, нали?
Все така да сте …
Страхували сте се за дъщерите си … и с право се страхувате!
То това е идеята …

Преди година само пълчища бежанци можеха да ги срещнат и да ги …. налиии?!
Ама на … отмина таз опасност, спасихме се благодарение на бащицата НИ да се свети името му … и патриотичните ни защитници, които се хвърляха на амбразурата да ни бранят, абе къде е Динко?!
И аха, да вдигнем изстрадала главица и ни връхлетяха тез Джендъри!
Край няма бе, казвам ви!
Не сЪ търпи дет се вика.

Колко лесно беше едно време имаше си два Джендъра – господаря и стоката и всичко си беше мирно и тихо.
И, да!

И едно време, както и сега е имало семейства тихи, спокойни, в които съпрузите са отглеждали в любов децата си, целували са жените си и са ги обичали от все сърце – има ги и сега и слава богу!
Но и едно време е имало семейства, в които съпругът е пребивал жена си, защото е погледнала не на където трябва, защото прането и не е било искрящо бяло /благодаря ти Ариел/, защото питката и не е достатъчно мека, защото шкембе чорбата и не е достатъчно подлютена за балканджийския му вкус!
Жените не можело да седнат в присъствие на господаря си, нямали право да се образоват, едва в днешният век правата на жените да гласуват стават факт ….

Днес вие, драги ми Джендъри и Джендърки се наслаждавате на своите кариери, жените ви имат шофьорски книжки / в Саудитска Арабия дори вече разрешиха на жените да шофират!/.
Еманципацията не винаги е нещо хубаво, ако питате висшия Джендър, щото сега вместо жена му да си мие чинии на мивката, тя ми се юрнала по моловете и по партита с приятелки.

Първото ми явяване пред съдия беше на 21 години – и знаете ли какво правих там?!
Няма как да знаете, но ще ви кажа – явих се като свидетел, за да помогна на една моя състудентка да разтрогне брака си!
Бяхме на 21! Тя се беше омъжила на 19! Беше Красавица – дълга къдрава коса, огромни очи, дълги крака … Но това беше външната и обвивка, на 21 всички бяхме малко или много красиви … беше и умна и упорита …
Мъжът и я пребиваше през ден!
Тя си тръгваше и се връщаше през ден …
Накрая в един разговор с родителите и, когато бях отишла да я видя и да и занеса поредните лекции, защото нямаше как да дойде на тях попитах родителите и какво всъщност чакат още?!
Явно хорицата – много мили, честни, трудолюбиви и обичащи детето си смятаха, че това ще е голямо петно върху семейството и с неудобство ми казаха :
– „Какво ще прави тя после? На 21, разведена и без деца?“ ….
А, да и това беше също част от причините за побоя, че е ялова …
В края на краищата обаче хората явно все пак обичаха дъщеря си … и я подкрепиха, подкрепихме я и други приятелки …
Е, тя не остана дълго разведена, нито пък ялова …
Виж не знам какво стана с бившият и … не ме е интересувало …
Но сега се замислям, че вероятно е намерил друга жертва.
Преди известно време моя близка приятелка ми сподели, че дъщеря и също е жертва на насилие – сцените са ужасяващи, повтарящи се …. Но тук младата жена се страхува, защото съпруга и я е заплашил, че ще я убие, ако посмее да го напусне …. и тя не смее …
Така през пръстите и си изтича живота Ѝ … ден, след ден, и най-вече нощ … след нощ ….
Децата и растат с широко отворени ужасени очи и подскачат при всяко повишаване на тон, защото знаят до какво води това у дома. Често са свидетели на побоите в къщи … често слушат крясъците, знаят вече доста думи, които не са за възрастта им …. Често сутринта виждат подутите и посинени очи на мама, които тя крие с дебел слой грим преди да тръгнат към детската …
Мама след работа бърза да се прибере, за да сготви да изчисти, да нареже салатката, да сипе ракийката … защото такъв Джендър и се е паднал!

Това е положението де факто … а иначе вие се газирайте отново и отново за Джендъра, щото след два месеца вече ще сте го забравили, и ще ви спуснат нещо ново за газиране!

Вие, които сте късметлии да не сте жертви на насилие ще го забравите, но Ани, Еми, Танчето, Мили, Катето, Веселка … те няма да имат шанса да го забравят, защото са извадили два пъти късата клечка – веднъж раждайки се с неподходящ Джендър, втори път попадайки на неподходящ Джендър от другият вид. Те ще си носят синините и в душите и на лицата си … ще тръпнат при всяко отваряне на врата, ще си лягат смълчани с надеждата поне тази вечер да са угодили на висшия Джендър.
А, някой пък вече няма как дори да вземат участие в този спор, защото Вече не са сред нас! – да, познахте – и те са изтеглили късата клечка с избора на Джендъра, с който са мислили да прекарат живота си! То, така и се е получило де, прекарали са го целият! До край! До трагичният му край! Но, вас това не ви засяга, нали?!

И доколкото възрастните донякъде сме господари на живота и съдбата си, то какво ще кажете за насилието над деца?!
Сигурна съм, че всички ще скочите като щипани представители на един от Джендърите преди да сключи брак!
Но!
Тези Деца кой ще ги защити от насилие?!
Или това са там някакви си забравени деца … вашите са си при вас!

Имайки късмета да израсна в кротко семейство и при обичащ и подкрепящ ни баща, ние със сестра ми попаднахме и на свестни мъже … но много нямат този шанс.
Обаче на вас какво ви пука, че някаква я бият … ми извадила е лош късмет, вероятно си го е търсила, всъщност, не със сигурност си го е търсила, аз нали съм си добре … радвам се на живота, срещам се с приятелки, купувам си нови дрешки, дъщеря ми расте …
Дано никога не се наложи да станете посред нощ и да хукнете да приберете пребитата си дъщеря от улицата … често държаща в ръцете си внуците ви …. Тогава се запитайте кой Джендър ви докара таз драма на главата …..

Единственият ви страх сега трябва да бъде, кога на вратата ви ще почукат чичковци, които ще ви отведат да ви сменят насилствено пола, демек Джендъра!
Страхувайте се!
И не забравяйте всеки ден да се молите в БПЦ против тоз Джендър!

Знам колко безсмислени са тези редове, знам че вие си знаете всичко!
Знам и за индустрията на запад дето изкарва милиони от смяна на пола на горките деца ….всичко знам и аз … / това е и като с ваксините, и като с лифтовете, и като с тунелите за мечки и вълци, и като с блатните кокичета, и като с третия пол,  и като бежанците и като с каквото друго се сетите / също като вас, затова ви оставям в мир с Джендъра ви ….

Ако пък съвсем случайно има дори един сред вас, който иска просто да помисли и да вземе решение със собствената си глава предлагам ви простичко решение – ПРОЧЕТЕТЕ Я ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ, бе Уважаеми!
И вижте това видео, в което един мислещ човек – Проф.Калин Янакиев  – човек религиозен, човек образован обяснява простичко за какво всъщност става дума.

А от другата страна е тази  Плява!

Избора, както винаги си е лично ваш …. засега ( пу-пу-пу, червен конец и три пъти плювнете през рамо и скръстете ляв палец с десен среден пръст)!

Ако имам избор, лично аз бих предпочела за съсед някой с такъв един неудобен и обществено неприет и неприемлив Джендър, за който всички шушукат зад гърба му, но който ми се усмихва, задържа ми вратата при всяка среща във входа като ме види с торбите, и ми прави комплимент за цвета на обувките или роклята ми, вместо онзи традиционен юначен истински български мъж, който имах за съсед преди почти 18 години и от чиито крясъци и трясъци малкият ми тогава син се разплака и не само това … е тогава нямаше още много разновидности на Джендърите, но той успя някак да се сблъска челно със справедливия гняв на нисшия според него такъв. Ама така се сблъска, че после не се качи нито веднъж с мен в асансьора и вече скандалите се провеждаха тихичко и вежливо в най-далечната от нашият апартамент стая!

Едно време какви Джендъри имаше ехеееее, а сега миг невнимание и хоп! Някой веднага се нагласи да ти го сменя …. пазете се … и пост и молитви през ден, за да държите настрани таз нечиста сила!

На финала един поздрав за всички представителКИ на считаният за нежен и състрадателен Джендър, които се обявяват против приема на Истанбулската конвенция, целяща да защити други като тях и други като техните деца от насилие и произвол.

19961229_2056232004663834_2701115807562731417_n

 

** и последно, тъй като въпросната публикация ми попадна след като вече бях публикувала материала.
Споделям я, доколкото е пусната като публичен пост във Фейсбук.
Мисля, че коментара е напълно излишен.

111

 

*** И разбира се напълно случайното съвпадение Долната камара на руския парламент, Държавната Дума, одобри на второ четене с единодушие законопроект, който предвижда намаляване на наказанията за домашно насилие

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s